den diek logo

Stichting Den Diek is opgericht in augustus 2014 en heeft vanaf februari 2015 de exploitatie van het sociaal cultureel centrum overgenomen van de gemeente. Op 19 april 2020 heeft het zittende bestuur afscheid genomen en is het nieuwe bestuur aangetreden. Het bestuur van de stichting bestaat uit 4 bestuursleden:

  • Femke Dusseldorp, secretaris
  • Bart van 't Hooft, penningsmeester
  • Freek Jansen, voorzitter
  • Jeroen Dusseldorp, plv. voorzitter, algemeen bestuurlid

De bestuursleden werken vrijwillig aan een nieuw en bruisend Den Diek.

Lees verder...

Visie

Stichting Den Diek heeft als missie; ontmoeting, verbinding, ondersteuning, inspiratie en innovatie stimuleren en het sociaal cultureel centrum laten bruisen. Met als doel; vanaf 1 januari 2015 is Den Diek een bruisend sociaal cultureel centrum voor en door burgers uit Lichtenvoorde.

Lees verder...

Sponsoren en Partners

Doordat Den Diek draaiende wordt gehouden door een groep super-actieve vrijwilligers, zijn wij continu op zoek naar nieuwe vrienden van Den Diek! Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Lees verder...

Geschiedenis

De oudste vermelding van een school in het gebouw Den Diek dateert uit 1887, de gemeente was eigenaar.

Tijdens een kerkvergadering van de Bonifatiusparochie in Lichtenvoorde op 8 december 1909 werd door de voorzitter, pastoor Sanders, naar voren gebracht dat hij er veel voor voelde om een ‘bijzondere’ school op te richten. Hij bedoelde daarmee een school voor Katholiek onderwijs. Hij stelde voor daarvoor de Openbare Lagere School (Den Diek) van de gemeente aan te kopen.

Lees verder...