den diek logo

Activiteiten

In de ontmoetingsruimte is er een keuken, een leestafel en een bar. Dit zodat mensen samen met elkaar kunnen koken, eten en/of gewoon kunnen aanschuiven voor een praatje, het lezen van een krantje of het drinken van een kopje koffie. De ontmoetingsruimte is toegankelijk voor iedereen en is dagelijks geopend.

Op dinsdagmiddag en donderdagochtend organiseert Dorpskamer diverse activiteiten.

 

NAH Café (Niet Aangeboren Hersenletsel)

Leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is een uitdaging. NAH kent verschillende oorzaken en er zijn ook diverse manieren waarop je daarin dagelijks leven tegen aanloopt. Als NAH-er, partner of familielid. Meestal ben je sneller vermoeid, heb je meer rust nodig en vermijd je prikkels. NAH is voor de omgeving onzichtbaar en dat brengt soms onbegrip met zich mee. Al deze thema's komen aan bod bij het NAH-café in Den Diek, een succesvol initiatief van Jan Hulshof.

Het NAH café is maandelijks op de 4e zaterdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur.

Ontmoeten staat centraal binnen café de Roze Stempel! LHBT is de afkorting voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender en dat is ook precies de doelgroep van deze activiteit. Jong en oud, allochtoon en autochtoon, leer of lipstick. Kortom, voor iedereen die in een ontspannen sfeer met gelijkgestemden het weekend wil beginnen.

 

 

Als lid van Loopgroep Zandloper train je op een gezellige en ontspannen manier in een loopgroep. Tijdens de training wordt eenieder op zijn eigen niveau uitgedaagd en de nadruk ligt niet op snelheid of afstand. Je bent op een bewuste manier met je gezondheid bezig en door persoonlijk advies en veel aandacht voor looptechniek werken we aan alle voorwaarden om van de hardloopsport ook jouw sport te maken! Ben je al verslingerd aan de hardloopsport en ben je op zoek naar uitdagingen? Loopgroep Zandloper biedt zowel prestatiegerichte trainingen en periodieke trainingen, als de gezamenlijk voorbereiding op een halve marathon of techniektraining!

Kijk voor info en tijden op www.lg-zandloper.nl 

Wijkleercentrum is een samenwerkingsinitiatief tussen het Graafschap College, diverse zorginstellingen en gemeenten uit de Achterhoek en Liemers. De werkwijze kenmerkt zich door 'Gewoon doen, goed monitoren en zo nodig bijtijds bijstellen'. Er zijn verschillende initiatieven ontwikkeld. Werkwijzen op school en in het werkveld zijn bijgesteld, passend bij de nieuwe zorg en zorgberoepen. Hiermee sluiten wij aan op Focus op Vakmanschap en Transities in de zorg.

Djembe-lessen

Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt Badou Sy djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. De klanken van de djembé geven blijdschap én plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, geeft dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier.

In Den Diek zijn de lessen op donderdagavond van 20:00 tot 21:30.

 Vrijblijvend zakelijk netwerken voor ZZP’er en MKB’er. Dat kan iedere maand tijdens Open Coffee Oost Achterhoek bij Den Diek. Maandelijks komen hier zón 25 á 30 ondernemers (ieder maand wisselend van samenstelling) bij elkaar om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Regelmatig vloeien hier mooie samenwerkingen uit voort, of kan men elkaar via-via (tips voor) opdrachten geven. Geen lidmaatschap en aanmelden niet nodig.

Open Coffee Oost Achterhoek is iedere 2e woensdag van de maand, van 9.00 tot 11.00 uur.

Zie ook de facebookpagina en Linkedingroep van Open Coffee Oost Achterhoek.

Poppodium Den Diek presenteert: Get on Stage!

We willen op een laagdremepelige manier een gezellige middag verzorgen voor bands en publiek. We willen de muziekcultuur in de Achterhoek een boost geven, bandjes uit de regio letterlijk een podium geven. Denk daarbij aan bandjes die samen spelen, maar nooit optreden. Of jonge bandjes die nog geen podiumervaring hebben. 

Er bloeit iets moois op in Lichtenvoorde. Het plantenasiel Care & Repair Service van Maartje de Kort heeft een uitbreiding gekregen bij Den Diek. Sinds afgelopen zaterdag kunnen overtollige stekjes en 'hopeloze' planten ook 'gedumpt' worden in het kratje bij de entree van het cultureel centrum aan de Dijkstraat.

Kunstgalerie Lodiek: kunst door mensen met en zonder beperking

“Kunst zonder beperking”

“Samen een mooi stukje harmonicamuziek neerzetten voor het plezier van jezelf en van anderen”

"Logica brengt je van A naar B maar verbeelding brengt je overal”

Het Doek Filmhuis en Theater wil voorstellingen bieden die niet alledaags zijn, maar desalniettemin van hoogstaande kwaliteit. Je kunt er het onverwachtse of onbekende tegenkomen in de vertrouwde omgeving van je eigen dorp. 

“Samen (leren) muziek maken op een blaas- of slaginstrument bij een gezellige, dynamische vereniging”

Wordt een betere (hobby)fotograaf bij Foto Collectief Lichtenvoorde! Voor wie meer plezier en een beter resultaat wil halen uit zijn hobby.

Nicole Harbers van LivenCare Fysiotherapie geeft gymlessen in Den Diek voor iedereen die wat wil doen aan beweging. In de lessen besteden we aandacht aan balans, coördinatie, lenigheid, spierkracht met gerichte aandacht voor techniek en houding.

“Samen zingen doet iets met je”

Eetclub de Pollepel

“Met zijn allen aan een lange tafel genieten van de maaltijd en de leuke gesprekken”

De dorpskamer verbindt mensen en ideeën. Wij verleiden, faciliteren en verbinden mensen in (kwetsbare) situaties om met wisselende activiteiten ondernemend te blijven en zich verder te ontwikkelen! De Dorpskamer, dat ben jij!

Dus, heb je ideeën? Ben je als deelnemer in zorg op zoek naar een andere daginvulling? Mis je bepaald aanbod? Heb je wat te delen…in te brengen, te geven of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan binnenwandelen in de Dorpskamer bij Den Diek in Lichtenvoorde!